Hogy ne maradj le!

Egy vállalat életében mindig vannak hullámvölgyek, a fontos az, hogy soha ne tartson sokáig a lefelé tartó szakasz – hallgattam oly sokszor annak idején, amikor úgy döntöttem, hogy elegem volt bizony a munkahelyemen uralkodó rossz hangulatból, a kizsigerelő tulajdonosokból, és saját céget kívánok alapítani. Én már akkor teljesen máshogy gondoltam a vállalati stabilitást és működést, én ugyanis azt vallottam, hogy egy vállalat vagy fejlődik, vagy visszafelé fejlődik, hanyatlik és előbb vagy utóbb meg is semmisül. A stagnálás a legrosszabb egy céggel történhet, és iszonyatos módon oda kell figyelni ezekre a jelekre, mert elég gyorsan eljut oda egy nagyvállalat, de már egy közepes cég is, hogy a munkavállalók menekülni kezdenek, vagy a félelem, vagy pedig a lehetőségek hiánya miatt, és akkor bizony, főleg a mai világban és helyzetben nagyon kilátástalan jövő előtt találhatja magát egy vállalat.

Én ezellen mindent igyekeztem megtenni, és azt is mondhatom, hogy mára kezdetekkor megtaláltam a tökéletes megoldást erre a Kogwheel csapatának személyében. A tréning manapság igen gyakran használt fogalom, és nagyon sokszor nem pont a megfelelő formájában és szintjén kerül elő egy-egy cég életében ez a fajta fejlesztési forma, hiszen önmagában értéktelen marad, ha nem jó szakemberrel és csapattal történik a kivitelezés a cégen belül. Akkor ugyanis egy kötelező, haszontalan rossz dolog lesz a munkavállalók szemében, ami így teljes mértékben elveszi a hatékonyságot, sőt rombolni is kezd a cégen belül.

Én a kogwheel csapatának segítségével pont az ellenkezőjét értem el már a kezdetekkor és a mai napig is a szervezeten belül. A munkavállalók szeretik a tréning foglalkozások kiírását, sőt, csapatépítő szervezésében is egyre többször élen járnak és azt mondhatom, hogy minden egyes ilyen alkalom meglátszik a vállalati hatékonyságon és az egyéni és szervezeti motiváción egyaránt. Számunkra a közös munka ma már stratégiai előnyként jelenik meg a cég életén belül, és ezt semmi pénzért nem hagynánk veszni bárhogy alakul is a jövő, ebben biztos vagyok.