Tréning, mint ezsköz a cégünkben

Amikor én az új munkahelyemen kezdtem el dolgozni egy dolog szinte rögtön feltűnt, hogy a vállalati hangulat, hogy is mondjam, finoman szólva is lehetne jobb, hiszen rengeteg esetben félreértések és kommunikációs problémák okoztak teljesítmény hibákat és azt kell mondjam, hogy néha az is előfordult, hogy teljes megrendelésektől esett el emiatt az ember. Éppen ezért teljesen megértettem, amikor a tulajdonosok a legfőbb feladatunknak a humánpolitikai osztályon azt a feladatot adták, hogy találjuk meg az ország legjobb szakembereit a szervezetfejlesztés és a coaching, a kommunikációs tréningek terén.

Nem volt könnyű dolgunk, iszonyatosan sok véleményt és tapasztalatot igyekeztünk begyűjteni a partner cégektől és a piacról, és elég sok tárgyaláson keresztül kellett mennünk, de végül azt mondhatom, hogy megtaláltuk a kogwheel személyében azt a tökéletes partnert, aki nem csak hogy könnyen és hatékonyan tud a szervezetben dolgozni, hanem eredményeit tekintve is tökéletes szolgáltatást nyújt a cég számára. Én jómagam sosem szerettem a tréningek világát, ezért sem választottam szakmaként azt az irányt, de ez a csapat tökéletesen dolgozik a feladatok között.

Szinte minden személyiségtípust könnyedén és hatékonyan kezelnek, a tréning sorozatok érdekesek, és majdnem az összes munkavállaló úgy nyilatkozott, hogy nem csak hogy elégedett a tréningek eredményeivel, hanem még jól is érzi magát a foglalkozásokon. Összességében azt gondolom, hogy nagyon jól sikerült megoldani a feladatot, és tökéletes magabiztossággal mondhatom, hogy a Kogwheel csapatánál jobbat ma senki sem talál az országban. Mindenki biztos lehet benne, hogy aki őket választja nem csak hogy csalódni nem fog, hanem bizony számokban mérhetően, az eredmény tekintetében is tökéletes eredményt fog kapni.